مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)

ساخت وبلاگ

مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)


مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)


دانلود مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)









مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)





















دسته بنديمباني و پيشينه نظري
فرمت فايلdocx
حجم فايل68 کيلو بايت
تعداد صفحات فايل57


مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)


در 56 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت docx


توضيحات: فصل دوم پايان نامه کارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)


همراه با منبع نويسي درون متني جهت استفاده فصل دو پايان نامه


توضيحات نظري کامل در مورد متغير


پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه


رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب


منبع : خارجي و فارسي دارد (به شيوه APA)


نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت docx 


قسمتهايي از متن مباني نظري و پيشينه


الف) بخش اول : مباني نظري


2-2- مفهوم عقل


در کتاب هاي معروف لغت عرب ، واژه ي عقل در معاني قلب ، تميز ، تأمّل ، قلعه و حصن ، ديه ، قوّه و استعدادي که با آن آگاهي و علم تحقق مي يابد ، ذکر شده است . ( احمدبن فارس ، 1404ق ، ج 4، صص 71-70) . به علاوه عقل به عنوان وسيله ي تفکّر و استدلال و ترکيب تصوّرات و تصديقات آمده است .


عقل در زبان عربي از حيث مفهوم ، با عِقال تناسب دارد . ( فراهيدي ، 1414 ق ، ج9، ص253). و عِقال به معناي زانو بندِ شتر ( ابن منظور ، 1416 ق، ج 9، ص327). بندي است که به وسيله ي آن شتر سرکش بسته و طغيانگري اش مهار مي شود ، و از اين جهت عقل ناميده شده است که سر کشي غرايز و هوس ها بند مي نهد و زانوي غضب و شهوت سرکش را مي بنددو عِقال مي کند ( جوادي آملي ، 1370، ص 70) . راغب در المفردات مي نويسد : « اصل عقل ، امساک و نگهداري وضع چيزي است و به دو چيز گفته مي مي شود : اوّل ، به قوّه اي که آماده قبول دانش است که اگر انسان نداشته باشد ، تکليف از او ساقط است . دوم ، به عملي که انسان به وسيله اين قوّه کسب مي کند و اين همان چيزي است که قرآن کافران را به خاطر تعقّل نکردن ، مذمّت کرده است» ( مرزوقي و صفري ، 1386) . معناي واژه عقل به اختصار چنين است :


« نيروي تشخيص و باز شناخت حق از باطل در قلمرو شناخت هاي نظري ، و خير از شر در قلمرو شناخت هاي عملي ، و بازدارنده از سيئات و سوق دهنده به حسنات » ( بهشتي ، 1389، ص 89).در قرآن کريم واژه عقل به کار نرفته است ولي مشتقّات فعلي آن فراوان به کار رفته است . چنان که در قرآن فعل « تَعقِلون »3 مرتبه ، فعل « يَعقِلون »2 مرتبه ، فعل « يَعقِلُ » 1 مرتبه ، فعل « نَعقِلُ »1 مرتبه  و بالاخره فعل « عَقَلوه » نيز 1 مرتبه ، به کار رفته است . در مجموع مشتقّات فعلي عقل ، 49 مرتبه در قرآن به کار رفته است . علّامه طباطبايي درباره علّت به کار نرفتن واژه "عقل" در قرآن فرموده: « گويا لفظ عقل به معناي معروف امروزي از اسم هاي مستحدث بالغلبه است به همين دليل در قرآن به شکل اسمي استعمال نشده است ». ( رفيعي ، 1385) در المنجد ، عقل به معناي « درک » آمده است و عقل به عنوان نور رحماني در نظر گرفته شده است که نفس با آن اموري را درک مي کند که با حواس ادراک نمي کند ( المنجد ، ص52، به نقل از مرزوقي و صفري ، 1386).فيروز آبادي در قاموس المحيط مي گويد : عقل نوري روحاني است که به وسيله آن نفس انسان ، علوم ضروري و نظري را به دست مي آورد ( فيروز آبادي ، 1991 م ، ص 9520؛ به نقل از ناصح و ساکي ، 1387) .علّامه مجلسي در بحار الانوار ( جلد 1) در بيان معاني اصطلاحي عقل مي نويسد ، عقل در اصطلاح به امور زير اطلاق مي گردد : عقل عبارت است از قوّه ادراک خير و شر و سبب تمييز بين آن دو ، و به وسيله عقل مي توان اسباب امور را شناخت و به آنها معرفت پيدا کرد و هم چنين به چيزهايي که به عقل منجر مي شود و يا از دستيابي به عقل مانع مي شود ، معرفت يافت و عقل بدين معنا ملاک تکليف و ثواب و عقاب است . عقل قوّه اي است که مردم آن را براي نظم دادن به امور زندگاني خويش به کار مي برند . پس اگر موافق قانون شرع بوده و شارع آن را نيکو شمرده باشد ، « عقل معاش » ناميده مي شود ؛ امّا اگر در امر باطل و حيله اي فاسد به کار رود ، شرع مقدّس آن را « شيطنت» مي نامد .


....


الف) بخش اول : مباني نظري 


2-2- مفهوم عقل


2-2-1-  اهمّيّت عقل 


2-2-2- واژه هاي مترادف عقل


2-2-3- واژگان مقابل عقل


 2 -2-4-  عقل در قرآن 


2-2-5- ادراکات عقلي


2-2-6- اقسام عقل


ب )پيشينه تحقيق


2-7- پايان نامه ها


2-8- مقاله ها


2-9- کتاب ها


   2 -10- جمع بندي مباني نظري وپيشينه تحقيق


الف ) مباني نظري 


ب ) پيشينه تحقيق


منابع :


الف )  منابع فارسي


ب )منابع عربي



دانلود مباني نظري و پيشينه تحقيق در مورد عقل (فصل دوم)


پيشينه پژوش و مباني نظري...
ما را در سایت پيشينه پژوش و مباني نظري دنبال می کنید

برچسب : مباني نظري و فرآيند طراحي شهري,مباني نظري و ساختار موسيقي ايراني,مباني نظري پيشگيري وضعي از جرم,مباني نظري و فرايند طراحي شهري,مباني نظري و پيشينه تحقيق,مباني نظري و عملي بيمه,مباني نظري حسابداري و گزارشگري مالي,مباني فلسفي و نظري مديريت آموزشي,مباني نظري حمل و نقل,مباني نظري پيشگيري از وقوع جرم, نویسنده : flord953 بازدید : 80 تاريخ : چهارشنبه 12 آبان 1395 ساعت: 10:02